slo | eng
Domov > Blagovne skupine > Žita / Krmila
Žita / Krmila

Potrebujete celovito logistično storitev pri distribuciji agroživilskih proizvodov?

Imamo že več kot 20 let izkušenj z organizacijo prevozov naslednjih vrst blaga:

  • žito (koruza, pšenica, ječmen)
  • soja (sojini peleti, moka)
  • semena oljaric, ipd.

Fersped organizira prevoz agro proizvodov po ustaljenih transportnih poteh. Kopenski transport žitaric se pretežno opravlja iz Madžarske, Srbije, Hrvaške in Romunije v Italijo in Slovenijo (Luka Koper). Večina tovora se prepelje s specialnimi vagoni iz serije TAD, preostanek pa s kamioni. Na drugi strani se odpreme žitaric iz Luke Koper vršijo po morju z ladjami v države Sredozemlja (Italija, Španija, Alžirija, Tunizija, Izrael). Za skladiščenje žitaric v Kopru se uporablja silos, pri pretovoru soje pa TH hale, opremljene z najsodobnejšo tehnologijo, ki omogoča elektronsko tehtanje in računalniško vodeno nakladanje kamionov, vagonov ter ladij.

Silos Luka Koper
Skladišče za krmila v Luki Koper
Tako žitarice, kot tudi vsi agroživilski proizvodi, so podvrženi natančnejši luški manipulaciji (npr. zaradi loma zrna) in strožjim fitosanitarnim zahtevam (okužba blaga z insekti, plesnimi, vlago, ipd.). Glede na potrebe stranke organiziramo tudi dodatna dela, kot so kontrola kakovosti, fumigacija, deratizacija, dezinsekcija, uvrečevanje, separacija, mešanje ter izdelava spremne dokumentacije, HACCP certifikatov in dovoljenj v primeru izmenjave s tretjimi državami, ki niso  članice EU (izvozno dovoljenje - Agrex, uvozno dovoljenje - Agrim).

Za vas opravimo vse carinske formalnosti oz. poskrbimo za izdajo ustreznih carinskih dokumentov. Listina, ki dokazuje skupnostni status blaga je T2L, v primeru izvoza blaga iz države članice EU v tretje države, pa je za pridobitev izvoznih nadomestil potrebno predložiti dokument T5.

Soja v T haliŽito Ljubljana vagoniKONTAKT


Sedež družbe:
Fersped, d.o.o.
Parmova 37
SI-1000 Ljubljana

Tel:
+386 1 300 71 00
+386 1 300 71 10
Fax:
+386 1 436 15 74

E-pošta:
info@fersped.siPOVPRAŠEVANJE


Izpolnite povpraševanje in nam ga pošljite, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vnesi povpraševanje


E-NOVICE


Prijavite se na e-novice
Ime:
E-pošta:

Fersped, d.o.o., Parmova 37, SI-1000 Ljubljana, tel: +386 1 300 71, +386 1 300 71 12, fax: +386 1 436 15 74