slo | eng
Domov >Administrativne storitve > Carinjenje
Carinjenje

V podjetju Fersped nudimo celovite storitve carinskega zastopanja v vseh enotah, tako v notranjosti države, kot tudi na mejnih enotah (Zavrč, Obrežje).

Med carinsko zastopanje spada posredno in neposredno zastopanje kupcev pri rednih in poenostavljenih carinskih postopkih v uvozu, izvozu ter tranzitu.

Carinsko zastopanjeAEO, Pooblaščeni pošiljatelj, Pooblaščeni prejemnik, Hišno carinjenje, ECL, EUL, BL
Fersped je s strani Carinske uprave Republike Slovenije pridobil dovoljenja za poenostavljene postopke pri izvajanju carinskih formalnosti v carinskih postopkih. Te poenostavitve omogočajo hitrejšo izvedbo carinskih postopkov, kar se je v praksi pokazalo kot posebna ugodnost za stranke.

Pridobili smo sledeča dovoljenja:

  • Status pooblaščenega pošiljatelja, ki ima dovoljenje, da opravlja skupnostne tranzitne operacije brez obveznosti predložitve blaga in ustrezne tranzitne dokumentacije uradu odhoda.
  • Status pooblaščenega prejemnika, ki ima dovoljenje, da mu blaga, ki mu je namenjeno in se prevaža v tranzitnem postopku, ni treba predložiti namembnemu uradu.
  • Prijavljanje blaga na podlagi hišnega carinjenja, ki imetniku dovoljenja omogoča, da blago uvede v carinski postopek v prostorih podjetja ali na drugih mestih, ki jih odobri carinski organ (carinjenje v podjetju).

Pridobljena dovoljenja za hišno carinjenje:

  • Dovoljenje za hišno carinjenje pri uvozu, kar omogoča predvsem enostavnejše in hitrejše carinjenje blaga, ki je namenjeno uvozu. V dovoljenju je predviden tudi čas carinjenja, ki so nam ga na carinski upravi odobrili, in znaša ob vložitvi deklaracije v carinski informacijski sistem 5 minut.
  • Dovoljenje za hišno carinjenje pri izvozu, kar vsem omogoča enostavnejše in hitrejše carinjenje blaga, ki je namenjeno v izvoz blaga v tretje države, s predvidenim časom carinjenja 15 minut.

Čas carinjenja je zaradi pridobljenih dovoljenj veliko krajši, carinski postopki pa se opravijo hitreje, kot bi se opravilo klasično carinjenje brez dovoljenja.

Ponašamo se tudi kot imetnik potrdila AEO (status pooblaščenega gospodarskega subjekta), kar nam in poslovnim partnerjem prinaša ugodnosti pri carinskih kontrolah glede varstva in varnosti oz. poenostavitev v skladu s carinskimi predpisi, ter krepi prepoznavnost in zanesljivost podjetja, tako doma kot v mednarodnem poslovnem svetu.KONTAKT


Sedež družbe:
Fersped, d.o.o.
Parmova 37
SI-1000 Ljubljana

Tel:
+386 1 300 71 00
+386 1 300 71 10
Fax:
+386 1 436 15 74

E-pošta:
info@fersped.siPOVPRAŠEVANJE


Izpolnite povpraševanje in nam ga pošljite, mi pa vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času.

Vnesi povpraševanje


E-NOVICE


Prijavite se na e-novice
Ime:
E-pošta:

Fersped, d.o.o., Parmova 37, SI-1000 Ljubljana, tel: +386 1 300 71, +386 1 300 71 12, fax: +386 1 436 15 74